Ние предлагаме комплексна, професионална грижа за възрастни хора по домовете.

Активност – 1 месец

120.00лв.

Пакетът включва следните услуги:

  • Трудова активност с експерт трудово посредничество
  • Обучение
  • Психологическа подкрепа
Категория:

Описание

Активният социален живот и усещането, че са полезни дава сили и поддържа живеца на възрастните хора. Те се чувстват по-добре физически, психически и емоционално и непрестанно откриват нови възможности за себе си. Тяхното живо любопитство и благотворното общуване с околните ги запазва млади по дух. Пакет Активност помага да се постигне именно това – възрастният човек да има работа, занимания и развлечения, които отговарят на неговите интереси, вкусове, възраст, състояние.

Пакет Активност включва следните три услуги:

1. Трудова активност с експерт трудово посредничество

Човек е доволен, има сили, бодър дух и желание за живот, докато се чувства полезен. Не настоявайте вашите близки възрастни хора просто да стоят у дома и да си почиват. Те имат нужда от работа, съобразена с възрастта и състоянието им. А и добавянето на пари към пенсията ще им даде спокойствие и самочувствие.

Да, знаем, че не е лесно за възрастен човек да си намери работа. Ние можем да помогнем с:

  • намиране на възможности за почасова, временна платена работа. Тя може да е свързана с умения и опит, които възрастното лице притежава или с неквалифициран труд.
  • Предлагане на доброволческа работа. Тя може да включва работа по организация на събития, почистване на квартала, засаждане на дървета, поддръжка на детски площадки и други.

Важно! Ако човекът започне платена работа, сключването на договор и всички трудовоправни отношения са между него и работодателя.

2. Обучение

Ученето на нови неща поддържа мозъка здрав, открива нови възможности пред вашите по-възрастни близки. За съжаление вие невинаги разполагате с време, търпение или съответните знания, за да им помогнете. А и с възрастта недоверието, страхът от провал пречат на хората да усвояват нови знания, потискат естественото им любопитство към света. Затова е по-добре обученията да се водят от специалисти.

„Активни години“ предлага:

  • организиране на индивидуални и групови обучения за работа с интернет и социални мрежи; готвене; работа с различни електронни устройства; езици и други подобни.

Важно! Ние намираме специалисти, които извършват обученията. Част от тях са включени в пакета, който заплащате. За друга част може да е необходимо допълнително заплащане. Ние ви информираме за това предварително, вие решавате дали искате да се възползвате.

Помогнете на вашите по-възрастни близки да са в крак с новостите, да общуват и да се забавляват пълноценно, да се чувстват част от света.

3. Психологическа подкрепа

Някои хора трудно се справят с остаряването. Други постепенно изпадат в социална изолация, чувстват се депресирани, безполезни. Имат нужда да поговорят с някого, но често се случва да не намират точните думи. Близките им губят търпение, нямат време, не знаят как да се справят със ситуацията.

За да се чувства обичаният от вас човек добре и за да поддържате здрави, стабилни отношения, потърсете подкрепа от специалист.

В грижите за възрастни, които „Активни години“ ви предлага, влизат и следните услуги:

  • оказване на психологическа подкрепа при състояния на депресия, тревожност, чувство на самота, безполезност и др.
  • осигуряване на специализирана медицинска подкрепа, ако такава е необходима.

Важно! Услугата „психологическа подкрепа“ се предоставя в рамките на 2 часа месечно. Когато е необходима специализирана медицинска помощ, ние сме само посредник, който ви свързва с подходящия професионалист.

Всяка навременна, адекватна подкрепа помага на вашите близки да продължат да живеят пълноценно, а на вас да се радвате по-дълго на пълнокръвното им присъствие.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Активност – 1 месец“

Също може да ви хареса…